Profesor Universitar Dr. Ion Așchie, medic primar chirurgie generală activează în cadrul secției de chirurgie generală Ovidius Clinical Hospital încă de la înființarea acestuia. Doctor în științe medicale, Prof. Dr. Ion Așchie are o experiență profesională remarcabilă de peste 40 de ani în tratamentul afecțiunilor specifice chirurgiei generale, specializat îndeosebi în chirurgia oncologică, precum și în diagnosticarea și în tratamentul afecțiunilor oncologice, și în chirurgia laparoscopică și de transplant.
Specializarea continuă i-a asigurat participarea la numeroase cursuri de perfecționare cu noi tehnici minim invazive pentru afecțiunile chirurgiei generale. În calitate de profesor universitar în cadrul Facultății de Medicină a Universității Ovidius din Constanța, prof. Dr. Ion Așchie asigură continuitatea în practicile medicale de top realizate chiar de către dumnealui, în rândul noilor generații de medici. Prof. Univ. Dr. Ion Așchie susține cursuri de specializare continuă în chirurgie generală, chirurgie oncologică digestivă, radiodiagnostic, chirurgie hepato-bilio-pancreatică și transplant hepatic, chirurgie minim invazivă (laparoscopică), chirurgie endoscopică, patologia digestivă, transplanturi de organe și ecografie intervențională în afecțiunile hepatice.
Participă în mod frecvent la congrese naționale și europene, fiind citat ca persoană de referință în domeniul medical pentru mai multe lucrări științifice în cadrul Societății Române de Chirurgie.
Dr. Serac Gabriel este medic primar chirurgie generală specializat în chirurgie bariatrică și colaborează cu Ovidius Clinical Hospital pentru a realiza intervenții chirurgicale în sfera chirurgiei generale, unde intervențiile laparoscopice pentru pacienții obezi reprezintă o supraspecializare.
Dr. Serac Gabriel este Doctor în Științe Medicale, specializarea continuă asigurându-i participarea la numeroase cursuri de perfecționare cu noi tehnici minim invazive pentru afecțiunile chirurgiei generale, iar calitatea de asistent universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș asigură continuitate în practicile medicale la standarde ridicate realizate de către Dr. Serac, în rândul noilor generații de medici. Dr. Serac sustine cursuri de specializare continuă în chirurgia laparoscopică abdominală, colo-rectală, ginecologică, chirurgie laparoscopică bariatrică și metabolică, chirurgia endocrină, chirurgie hepato-biliară, asistență medicală de urgență în traumatismele abdominale, tratamentul chirurgical al afecțiunilor oncologice și tratamentul herniilor abdominale și inghinale.
Este membru al Societății Române de Chirurgie, al Societății Naționale de Chirurgie Oncologică, al Asociației Române de Chirurgie Endoscopică, al Asociației Europene de Chirurgie Endoscopică, și participă în mod frecvent la cursuri de perfecționare în tehnici medicale minim invazive din sfera chirurgiei generale cu diferite specializări, în Strasbourg (Franța), Salonic (Grecia), Milano (Italia), Croația și Cehia, și în centrele universitare din România.
Dr. Azis Olgun este medic primar urolog în cadrul secției de urologie Ovidius Clinical Hospital. Doctor în științe medicale, Dr. Azis Olgun realizează consultații în vederea diagnosticării și indicării tratamentelor la pacienții cu afecțiuni din sfera urologiei, precum și intervenții chirurgicale pentru pacienții cu afecțiuni complexe ale rinichilor, ale vezicii și ale prostatei. Specializarea către afecțiunile urologice tot mai des întâlnite în rândul pacienților aduce un plus de valoare în tratamentul corect și eficient, indicat în urma diagnosticării cu aparatură performantă, în special pentru pacienții ce necesită intervenții chirurgicale. Calitatea de asistent universitar în cadrul Facultății de Medicină a Universității Ovidius din Constanța asigură continuitate în practicile medicale la nivel înalt realizate de către Dr. Azis Olgun, în rândul noilor generații de medici.
A urmat numeroase cursuri de pregătire în urma cărora beneficiază de specializări multiple, ca: ecografii ale rinichilor, ale vezicii și ale prostatei, formațiuni tumorale retroperitoneale, litiaze renale, tumori de prostată și supurații periatale post-operatorii.
De-a lungul anilor a acumulat experiență în domeniul urologiei în centre medicale și universitare recunoscute din țară, precum Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Colțea București, Spitalul Clinic Th. Burghele București și Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
Absolvent al Facultății de Medicină Cluj-Napoca, promoția 1994. A urmat rezidențiatul în Chirurgie Cardiovasculară la Institutul Inimii din Cluj – Napoca. Din anul 2002 este medic specialist, iar din 2009 medic primar chirurgie cardiovasculară.
Are o vastă experiență medicală în domeniul chirurgiei cardiovasculare, și de-a lungul carierei a operat o patologie extrem de variată. Supraspecializarea în chirurgia endovasculară a realizat-o în Franța în centre medicale universitare cu renume, respectiv CHU Tours și CHU Nancy. Experiența pe care a acumulat-o în aceste centrele medicale universitare, alături de profesori universitari precum Prof. Univ. Dr. Michel Aupart – unul dintre marile nume în chirurgia cardiacă și Prof. Univ. Dr. Michel Marchand de la CHU Tours și Prof. Univ. Dr. Seirguey Malikoff de la CHU Nancy i-au putut asigura cunoștințele și experiența necesară pentru a putea realiza intervenții în chirurgia endovasculară la cel mai înalt nivel.
“Am ales Franța pentru că are cel mai bun sistem medical din Europa, multă vreme OMS i-a clasat chiar ca fiind sistemul cel mai bun din lume. Spitalele în care m-am perfecționat beneficiază de tehnici foarte avansate și în permanență implementează în practică noile tehnologii.” a relatat Dr. Radu Vasilescu.
În ultimii ani și-a îmbogățit cunoștințele în materie de chirurgie endovasculară la spitalul din Chateauroux, studiind noile tendințe în specialitate.
Domeniile de interes sunt:
- Chirurgia arterială aorto-iliacă și a membrelor inferioare – chirurgie convențională (endarterectomii, by-pass) și endovascular (angioplastii +/- stent)
- Chirugia anevrismelor aortice: convențional și endovascular
- Chirurgia arterelor carotide
- Chirurgia de angio-acces: fistule arteriovenoase pentru hemodializă, montare de catetere pentru hemodializă, camere implantabile pentru chimioterapie.
- Chirurgia varicelor.
Dr. Crăciunaş Constantin Sorin este medic primar neurochirurg specializat în neurochirurgie spinală miniminvazivă. Medicul a realizat stagii de supraspecializare în neurochirurgie, neuroștiințe și în chirurgie spinală în centre medicale recunoscute din Franța, Statele Unite și Canada, și își asigură specializarea continuă prin participarea frecventă la zeci de congrese naționale și internaționale din domeniul neurochirurgiei. Este membru al Societăților Științifice Internaționale și a publicat zeci de lucrări științifice importante în domeniul neurochirurgiei miniminvazive în jurnale medicale internaționale de referință, pentru aprofundarea expertizei sale în chirurgia spinală.
Dr. Crăciunaș realizează anual peste 600 de intervenții chirurgicale pentru patologia vertebromedulară, având peste 15 ani de experiență medicală. Medicul are expertiză în realizarea tuturor intervențiilor chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale, de la procedee miniminvazive pentru hernia de disc lombară sau cervicală şi vertebroplastii, până la cele mai complexe procedee de stabilizare a coloanei pentru traumatisme sau tumori.
Patologiile din sfera chirurgiei spinale abordate de către Dr. Crăciunaș Sorin cuprind patologia oncologică, patologia degenerativă a coloanei, traumatismele coloanei, precum și patologia nervilor periferici.
Profesor Universitar Dr. Elvira Craiu, medic primar cardiologie, doctor în științe medicale, își desfășoară activitatea în cadrul secției de cardiologie Ovidius Clinical Hospital .
Prof. dr. Elvira Craiu realizează diagnosticarea și indicarea tratamentelor pentru pacienții cu afecțiuni din sfera fiziologiei și a patologiei inimii și a bolilor de sânge, pentru care utilizează metode specifice de diagnostic, precum electrocardiograma, ecocardiografia, ecografia vasculară, testul de efort, angiografia CT, calcium scoring CT, scintigrafia cardiacă SPECT și monitorizarea tip HOLTER pentru TA și EKG. Experiența profesională de peste 30 de ani în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor cardiologice prin tehnici medicale specializate este completată de specializarea continuă prin participarea la numeroase cursuri și conferințe, iar calitatea de profesor universitar în cadrul Facultății de Medicină a Universității Ovidius din Constanța asigură continuitate în practicile medicale de top realizate de către Dr. Craiu, în rândul noilor generații de medici.
Este membru al Colegiului Medicilor din România, al Societății Române de Cardiologie și președintele comisiei de Cardiologie din cadrul Comisiei Naţionale pentru coordonarea comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii, și participă în mod frecvent la cursuri în Statele Unite ale Americii, în centre medicale și universitare din Europa și din România pentru a se perfecționa în domeniul cardiologiei, pentru care este deseori invitată să susțină pregătirea medicilor participanți la cursuri.
Ai fost pacientul nostru? Părerea ta contează pentru noi. Completează formularul de satisfacție adresat pacienților și noi vom avea o vedere de ansamblu a ceea ce trebuie sa imbunătățim.
Detalii